Hoppa till innehåll Hoppa till sidfot

Fredricelundsskolan Årskurs 4

Ambassadörsklass Karlstad

Vi är så stolta och taggade ambassadörer för Skolklassikern

Vi ska tillsammans anta utmaningen att genomföra Skolklassikern.

Vi är ett härligt gäng på 27 elever och 4 pedagoger som ska peppa varandra och tillsammans nå målet genom att planera några roliga arrangemang kring de 4 olika delmomenten. Vi är en mångkulturell klass med många olika erfarenheter och vi gillar att anta en utmaning. 

På vår nya fina skola tänker vi att rörelse är en viktig del i varje skoldag och att vi ska kunna erbjuda rörelseglädje till alla våra elever. Vi har en väldigt stor skolgård som erbjuder många olika möjligheter till rörelse.  Varje förmiddagsrast finns en rast-lek som man kan delta på om man inte hittar på något annat att göra. Vi förflyttar oss till fots eller cykel när vi ska på olika utflykter och aktiviteter både för hälsan och miljöns skull.

Vi startade upp med skidåkning inomhus (tyvärr har vi ingen snö denna vinter) i samband med att Skidskytte VM började den 8 feb.

Vi tror att skidor och simning kommer att bli vår största utmaning och ser lite extra fram mot detta då känslan av att klara något som är svårt är extra kul 😊

Klassens mål är:

Att vi tillsammans ska klara av klassikerns längd delat på oss 30 deltagare

Skidor           60 km           = 2 km var    

Cykel             315 km          = 10,5 km var

Simning         3 km              = 100 m var

Löpning         30 km            = 1 km var

Tillsammans ska vi klara av att ta oss fram 408 km på olika sätt 😊

Vi kommer tillsammans avverka 408 km

Vi gillar kakor!

Denna webbplats använder cookies för att ge användaren ökad funktionalitet. Cookies används för besökarstatistik samt vid användning av formulär.